Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Wünscht Alptraum

NIMI: Wünscht Alptraum
LEMPINIMI: Alpo
ROTU: holsteinhevonen
SÄKÄ: 169 cm
SUKUPUOLI: ruuna
VÄRI: kimo
SYNTYMÄAIKA: 30.08.2014, 12v.
KOULUTUSTASO:
          KO: vaativa B
          RE: 120 cm
          ME: 100 cm
KASVATTAJA: Lien Schumacher, evm
OMISTAJA: Hiisivuori
HOITAJA: Heta Pohjola, päiväkirja

  

  Alpo on rauhallinen ja varma hevonen, jonka kanssa voi puuhastella lähes kuka tahansa. Ratsastaessa hevonen ei ole aivan yhtä helppo, mutta sitäkin osaavampi. Alpo osaa opetaa ratsastajalla yhtä sun toista niin este-, kuin kouluratsastuksesta. Ruunan kanssa on kiva puuhastella neljän aidan sisäpuolella, mutta maastossa mennessä se vaatii hieman enemmän pysyäkseen kontrollissa.. 

Isokokoinen ruuna on rauhallinen ja lähes pulmaton hoitaa. Tärkeintä Alpoa hoitaessa on muistaa, että hevosella on vetopaniikki, mistä johtuen sitä ei saa missään tapauksessa sitoa kiinni. Käytävällä molemmin puolin sidottuna ruunalla on aivan sama juttu, tosin ehkä hieman lievempänä. Mikäli hevosta pitää seisottaa, esimerkiksi käytävällä tai vesiboksissa, paras tapa on, että joku toinen pitää hevosta riimunnarusta kiinni. Kaviot Alpo nostaa hienosti, eikä varustelukaan tuota kummempia ongelmia. Kuolaimet Alpo ottaa nopeasti suuhunsa, mutta nostaa sen jälkeen pään niin, että niskahihnan saaminen korvien yli on hieman haastavaa, ei kuitenkaan ylitsepääsemättömän vaikeaa. Taluttaessa Alpo kävelee kiltisti ihmisen perässä, mutta vetämistä se ei siedä vetopaniikistaan johtuen. Tästä syystä ruunaa on hankala taluttaa pelkästä riimusta, toki tämäkin onnistuu pakon edessä joten kuten.

Osaava Alpo on jossakin mielessä helppo, mutta kuitenkin vaikea. Alkeistunneille ruuna ei ollenkaan sovi, mutta siitä vähän kokeneempien ratsuksi hevonen on oikein hyvää vaihtelua. Alpo kulkee kuin itsestään oikein päin, mutta korkeampaan muotoon hevosen onnistuu ratsastamaan vain todella osaava ratsastasta. Alpo ei ole varsinaisesti reipas, muttei laiskakaan, vaan juuri sopivasti eteenpäin pyrkivä. Ruuna ei ole hidas pohkeelle tai ohjalle, niin kuin usein luullaan, vaan kyse on pelkästään tekniikasta. Jatkuva pohkeilla nakutus ja kannattelu, sekä ohjasta nyppiminen on Alpon kanssa yleisin virhe. Kun hevosen päästää hetkeksi rauhaan ja oppii käyttämään pohkeen ja ohjan sijassa istuntaa tulee ratsastuksesta heti helpompaa ja miellyttävämpää. Tämä pätee yleisesti kaikilla hevosilla, mutta Alpolla nämä asiat korostuvat. 

Esteistä ruuna pitää ja siltä löytyykin esteille juuri sopiva vetovoima. Alpo on todella kyvykäs ja hyppää 120 cm kevyesti. Tämä tosin vaatii myös ratsastajalta hieman enemmän taitoa. Esteille ruuna osaa katsoa itse ponnistuspaikat, eikä vaadi juuri ratsastajan taitoa monissa muissakaan asioissa, eri juttu on tietysti estekorkeuden noustessa yli metriin. Ratsastajan on oltava kuitenkin kokoajan menossa esteellä, myös jännittäminen saattaa haitata menoa. Alpo ei katsele mitään erikoisesteitä, eikä kieltäminen esteille muutenkaan kuulu sen tapoihin. Joskus, hyvin harvoin saattaa matkanteko loppua ratsastajan ja hevosen väliseen puutteelliseen yhteistyöhön, mutta näissä tapauksissa on ratsastaja usein jo aiemmin jäänyt kyydistä. 

Maastoon Alpo ei ole yhtä suosittu ratsu, joka johtuu paljonkin hevosen hieman rajummasta menosta. Alpo ei yleensä säiky mitään, mutta saattaa muuten vain lähteä käsistä. Sen sijaan maastoesteet ylittyvät Alpolta hienosti, joskin ratsastajalla on näitä ylittäessä oltava paljon parempi tasapaino ja hallintakyky hevoseen. Alpo ylittää tukit, vedet, kuivahaudat ja muut ilman ongelmia, ainoa joskus ylittämis vaikeuksia tuova "este"on silta. Useimmiten nämä ovat puusiltoja, joskus myös muun tyyppisiä. Kaikki kuljetukset, kengitykset ja klippaukset sujuvat Alpon kohdalla ongelmitta.

Sukutaulu

I Flüchtigen, evm
holst, 170 cm, km
II Nachthimmel III Herumtreiber
IIE Vollmond Zeit
IE Einfallsreich IEI Spezialist
IEE Hoffnungslos
E Blume-Stick, evm
holst, 167 cm, trn
EI Sonntagmorgen EII Freitagabend
EIE Ungeheur
EE Blühend EEI Schleichen
EEE Blütenblatt

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Pellentesque sagittis mauris eu ante. Integer in elit. Donec arcu. Maecenas eros odio, volutpat at, ultricies sed, feugiat rhoncus, orci. Sed facilisis, tellus eu elementum feugiat, augue nibh aliquam mi, sit amet egestas lectus lorem non sapien. Fusce scelerisque dui id sapien. Etiam nonummy elit. Cras nulla purus, rutrum vel, interdum ullamcorper, vestibulum eget, lorem. Curabitur in felis et tortor consectetuer fringilla. Morbi convallis justo sit amet velit. Aliquam augue. Nulla facilisis pulvinar nunc.

Kisakalenteri

PÄIVÄMÄÄRÄ PAIKKA LUOKKA SIJOITUS
00.00.0000 paikka luokk A 00/00
00.00.0000 paikka luokk A 00/00

Alpon varusteet

Vierasvihko

Miellyttikö erityisesti tämä ratsu sinua? Tähän vihkoon voit jättää porkkanat ja rapsutuksen Alpolle!


Nimi

Kotisivut

Sähköposti

Kommentit
Roskapostisuojaus: Paljonko on yhdeksän miinus kahdeksan?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)
Yksityinen  

Nimi: Tiia Tuominen

18.11.2016 06:55
Iso porkkana ja hali Alpolle! Kohta nähdään!

©2020 Hiisivuori - suntuubi.com